מהם התנאים לקבלת הפטר מחובות בהוצאה לפועל לחייב מוגבל באמצעים?

מהם התנאים לקבלת הפטר בהוצאה לפועל לחייב מוגבל באמצעים?

ביום 06.09.2015, נכנס לתוקפו תיקון מס' 47 לחוק ההוצאה לפועל, תשכ"ז-1969. תיקון זה נקבע למשך 3 שנים עד ליום 05.09.2018.

על-פי התיקון לחוק, יוכל חייב מוגבל באמצעים העומד בתנאי הסף של החוק להגיש בקשה להפטר בהוצאה לפועל, שמשמעותה – מחיקת כל החובות, פרט לחובות שאינם ברי הפטר – כגון: משכנתא, מזונות, קנס פלילי או קנס מנהלי.

 

מטרת התיקון לחוק ההוצאה לפועל:

חייב מוגבל באמצעים משלם את חובותיו באמצעות צו תשלומים שנקבע לו במסגרת הוצאה לפועל ושנפרס לתקופה ארוכה יחסית. מעמדו של חייב מוגבל באמצעים אמור להיות זמני, עד לתשלום מלוא החוב.

לרוב, מוצא עצמו החייב משלם שנים רבות בהתאם לצו התשלומים שנקבע לו, ועדין התשלום אינו מקטין את החוב ואף לעיתים החוב גדל. מצב שכזה קורה מאחר וצו התשלומים שנקבע לחייב נמוך משיעורי הריבית שצובר החוב, ובכך נגרמת לחייב פגיעה קשה בזכויותיו מאחר וההגבלות הקיימות עליו מונעות ממנו לצאת לדרך חדשה.

למעשה הטיפול בחובותיו של חייב שכזה היה אמור להיעשות במסגרת הליך פשיטת הרגל ולא במסגרת ההוצאה לפועל.

תכליתו של התיקון לחוק היא להקל על חייבים שיש ביכולתם לשלם את חובתם באמצעות הסדר התשלומים בהוצאה לפועל והם מחוסרי נכסים לאפשר להם לשקם את חייהם ולצאת לדרך חדשה נקיים מחובות.

 

התנאים להגשת בקשת הפטר של חייב מוגבל באמצעים:

  1. חייב מוגבל באמצעים במשך 4 שנים ברצף – החייב, המבקש בקשה להפטר הוכרז כחייב מוגבל באמצעים והוא היה חייב מוגבל באמצעים בארבע השנים שקדמו להגשת הבקשה.
  2. סכום החובות הינו עד 800,000 ש"ח –  בעת הגשת הבקשה לא עלה סך חובותיו של החייב על סכום של 800,000 ₪ לרבות חובות שאינם ברי הפטר – משכנתא, מזונות, קנס מנהלי או פלילי ( רשם ההוצאה לפועל יבחן את היקף החובות בהוצאה לפועל ואת החובות שאינם בהוצאה לפועל). במידה וגובה החובות יעלה על הסכום האמור, לא יהא זכאי החייב לקבל הפטר.
  3. תשלום סדיר של צו החיוב בתשלומים ב- 3 שנים האחרונות – החייב עמד בצו התשלומים שניתן לו על ידי רשם ההוצאה לפועל בשלוש השנים האחרונות שקדמו למועד הגשת בקשת ההפטר.
  4. אין הליך פעיל של פשיטת רגל – לא מתנהל לגבי החייב הליך פשיטת רגל בבית המשפט המחוזי ולא הוגשה בקשה כזו אשר נמצאת תלויה ועומדת, וכן לא קיים הליך שהסתיים במהלך חמש השנים שקדמו להגשת הבקשה
  5. אין לחייב נכסים בעלי ערך הניתנים לעיקול, מכירה או מימוש ברך אחרת.
 

חשוב לציין כי הגשת הבקשה להפטר הינו השלב הקריטי והחשוב ביותר בחייו של החייב, שמשמעותו – מחיקת החובות, ויציאה לדרך חדשה נקי מחובות. לשם כך, נדרש עורך הדין המקבל את הטיפול בתיק לדעת להגיש את הבקשה בדייקנות ומקצועיות, אחרת עלולה בקשתו להידחות.  

משרד עורכי דין ליאור אמסלם ושות'  עוסק בייצוג ושיקום חייבים בהליכי חדלות פירעון – פשיטת רגל, הסדר חובות או נושים, הפטר בהוצאה לפועל, מעניק טיפול אישי, מקצועי ואדיב עם מתן מגוון רחב של פתרונות, תוך בניית תכנית אישית המתאימה לכל חייב, בדרך היעילה, המהירה והטובה ביותר.

ראוי לציין כי שכר הטרחה שאנו גובים הוגן ומאפשר פריסת תשלומים נוחה ומותאמת אישית ללקוח.

שיתוף

עוד מאמרים

נכות כללית: המדריך המלא

נכות כללית: המדריך המלא משרד ליאור אמסלם ושות' מציע ייעוץ וייצוג משפטי בתחום הביטוח הלאומי, כולל נכות כללית, ומסייע ללקוחות בתהליך המורכב והחשוב של קבלת

דברו איתנו

× לחצו לייעוץ ראשוני ללא עלות
דילוג לתוכן