מתי ניתן להטיל הגבלה על רישיון נהיגה?
רשם ההוצאה לפועל רשאי להטיל הגבלה על רישיון הנהיגה של החייב בהתקיימות התנאים הקבועים בסעיף 66ב לחוק ההוצאה לפועל, ביניהם, למשל, השתמטות של החייב מתשלום החוב בלא שהיה לו הסבר סביר לכך, החוב הפסוק הוא חוב מזונות לבן זוגו של החייב, ילדו או הורהו, החייב הוא בעל יכולת המשתמט מתשלום חובותיו.
סעיף 66א לחוק ההוצאה לפועל קובע כי רשם ההוצאה לפועל רשאי, להטיל, על חייב המשתמט מתשלום חובותיו הגבלה "מלקבל, מלהחזיק או מלחדש רישיון נהיגה", כאשר הגבלה זו תוטל רק בהתקיים התנאים הבאים:
- האזהרה הומצאה לחייב במסירה מלאה.
- הרשם שוכנע כי הדבר מוצדק בנסיבות העניין, בהתחשב בפגיעה בחייב ובהליכים אחרים שנקטו לשם גביית החוב, לרבות הליך להשגת מידע.
- התקיימה אחת העילות הקבועות בסעיף 66ב(א) לחוק ההוצאה לפועל.
- נמסרה לחייב ע"י מנהל הוצאה לפועל התראה אודות מועד כניסת ההגבלה לתוקף.
- רשם ההוצאה לפועל שוכנע כי הגבלת הרישיון לא תפגע פגיעה ממשית בעיסוקו של החייב וביכולתו לשלם את החוב, או כי שוכנע שרישיון הנהיגה חיוני לחייב נוכח נכות שלו או של בן משפחה התלוי בו.
ביטול הגבלה על רישיון הנהיגה:
משרדנו עוסק בין היתר בהגשת בקשות לביטול הגבלה שהוטלה על החייב מלקבל, להחזיק או מלחדש רישיון נהיגה. קיימים מספר מקרים בהם רשאי רשם ההוצאה לפועל לבטל את ההגבלה הקיימת על רישיון הנהיגה, בין היתר, אלה הם:
- החייב פרע את חובו.
- החייב עומד בצו התשלומים שנקבע לו או בהסדר התשלומים שנקבע בינו לבין הזוכה.
- אם להנחת דעתו, מצא רשם ההוצאה לפועל שהדבר מוצדק בנסיבות העניין.
- ביטול ההגבלה יכול להתקיים בכפוף לתשלום ערובה כפי שיקבע הרשם.
- הגבלה על רישיון הנהיגה של החייב פוגעת פגיעה ממשית בעיסוקו של החייב וביכולתו לשלם את החוב.
- אם שוכנע רשם ההוצאה לפועל שרישיון הנהיגה חיוני לחייב נוכח נכות שלו או של בן משפחה התלוי בו.
דרך נוספת לבטל את ההגבלה על רישיון הנהיגה היא באמצעות הגשת בקשה למתן צו כינוס והכרזה על החייב כפושט רגל, ועם מתן החלטה למתן צו כינוס על ידי בית המשפט המחוזי תבוטל ההגבלה על רישיון הנהיגה של החייב, ללא צורך בהגשת בקשה לרשם ההוצאה לפועל.
משרדנו עוסק בין היתר, בהגשת בקשות לביטול הגבלות ועיקולים תוך 24 שעות, ויעזור לכם לבטל את ההגבלות והעיקולים שניתנו כנגדכם בדרך המהירה והיעילה ביותר.